2020-10-04 2163 浏览
同朋友行开旺角,上次去爱丽丝的秘密花园感觉好好,见好耐冇去唔知有冇新菜式呢,于是今日我又黎到呢度叫左个2人餐。-appetizer / soup / snacks x2main course x2drink x2mousses cake x1Alice cup x1-以下就系我同朋友叫嘅食物▁▂▃▅▆▇✎【𝄞秋天限定沙律𝄞】➥『 呢个系新出嘅菜式黎。店主识得用无花果真系好识拣,因为今年啲无花果真系特别靓同大,加埋唔同嘅沙律菜同车厘茄色彩好缤纷,上面仲有只用多士整嘅兔仔就好似只兔仔透过树窿进入左个色彩缤纷嘅梦幻世界一样。味道方面,淋上黑醋酸酸甜甜咁开胃又健康。』✔️▁▂▃▅▆▇✎【𝄞红心纸牌兵𝄞】➥『 第一次见到心型嘅Pizza几特别,原来都系新出嘅菜式。店员解释原来灵感系来自啤牌士兵,连食物都好贴合爱丽诗嘅主题老板真系好花心思。pizza 厚度岩岩好,上面有菠萝,烟肉同千岛酱味道好好。』✔️▁▂▃▅▆▇✎【𝄞飞鱼子烟三文鱼烩意大利饭𝄞】➥『 烟三文鱼厚身冇腥味整成玫瑰花形状睇落好靓,忌廉汁好足够而且味道好浓郁,飞鱼子份量足够。味道同口感都好好👍』✔️▁▂▃▅▆▇✎【𝄞黑松露田园野菌意粉 𝄞】
appetizer / soup / snacks x2

✎【𝄞秋天限定沙律𝄞】

✎【𝄞红心纸牌兵𝄞】

✎【𝄞飞鱼子烟三文鱼烩意大利饭𝄞】

✎【𝄞黑松露田园野菌意粉 𝄞】
➥『 侍应未送黎已经香味扑鼻,黑松露同野菌嘅香味令人垂涎欲滴,个汁好creamy每一条意粉都均匀地沾有酱汁,但食落又唔会滞,十分赞!』✔️

✎【𝄞爱丽诗杯子蛋糕𝄞】
➥『 有惊喜!真系未见过咁靓嘅杯子蛋糕,上面有糖胶整嘅爱丽诗,颜色好鲜艳,中间有花形嘅cream,就好似爱丽诗唔小心跌左落花槽咁。影相好靓! 』✔️

✎【𝄞红心皇后的馅饼𝄞】
➥『 ❤️形好抢眼,酸酸甜甜莓味嘅mousse 好滑,入面仲有荔枝果肉,味道好,唔会滞。』✔️

✎【𝄞柚子梳打𝄞】
➥『 柚子梳打适合任何季节,润得黎又好解渴,好饮! 』✔️

鲜青柠碟豆花梳打
➥『 碟豆花嘅颜色好梦幻,加上青柠有种好清新嘅感觉。 』✔️

✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
𝓕𝓒:有机会第3次上嚟。
2020-10-04
用餐时段