2018-04-17
已经第二次黎食呢间印度野啦,记得上次系食鸡ROLL,觉得都唔错正正常常,份量又够饱,所以今日就谂住试埋佢个MEAL BOX,职员印度姐姐好有耐性介绍边个MEAL BOX好,因为我同朋友话想食鸡肉多啲,所以佢最后推介左No.1同埋No.6比我地。MEAL BOX (1) Chicken Tikka Masala 玛莎拉串烧鸡饭 $58个MEAL BOX好热下,右边系白长米饭,劲多,应该有2碗饭,建议女士可以提佢少饭,,真系食唔晒,左边上面系冻既青瓜,青椒同埋红椒,青瓜好爽好清甜,反而青椒同红椒就比较硬有点生,可能佢地兴咁食。XD左下边就系我既串烧鸡,鸡有4-5件,都几大旧,而且肉好嫰,肯定冇鸡胸肉,我中意!!至于个玛莎拉汁系好有印度风味,仲好重芫茜味,不错。个长白饭都好得意,形状好似劲碎劲碎既米粉,但食落又有饭味,正所谓日本有珍珠米,印度就系有长白米。MEAL BOX (6) Biryani (Chicken) 传统印度长米饭+鸡肉 $58呢个系朋友既MEAL BOX,同我一样系长米饭,但呢个系炒既,同我地平时既炒饭差不多,最特别既系佢右下角个格既白色汁,我谂一定系印度餐厅先会有,味道系
呢个系朋友既MEAL BOX,同我一样系长米饭,但呢个系炒既,同我地平时既炒饭差不多,最特别既系佢右下角个格既白色汁,我谂一定系印度餐厅先会有,味道系好淡好淡既乳酪味,但又好稀,系一个冻汁,就咁食有点奇怪,但捞埋落个炒饭度又几OK,令到个炒饭湿湿地,唔会太干。