2020-06-16
大半年前同同事过黎食lunch, 等到天昏地暗,唔紧要,小店值得支持。隔左咁耐,仲要系假日,应该唔会咁嫁挂,今次带朋友黎试下。今日黎食早餐,上次出电梯已见人龙,今次轻松丫,位都唔洗揾就有位坐。先黎(前) 山楂水, (后) 苹果汁,比较细杯叫餐已经排左一阵,朋友食多士通粉餐,等左十分钟左右,店员过黎话原来多士卖晒,不如比多d通粉你丫? 朋友已经好肚饿,就话好啦好啦。黎到系咁既样,我问朋友,通粉份量多左嫁啦?佢话应该叫多左,佢见到其他人既通粉系再少d既。通粉有点过熟,有点粉味,唔细滑茄汤带蔬菜既腥味,即使有落香草都盖唔到蛋是可以的,唔算老,但亦唔香滑肠的味道没有特别而我,就叫左最最最普通既鸡排麻油丁面等左差唔多九个字先有得食,我朋友都差唔多食完,我都无心机影相了。丁面叫无煮过头,鸡排肉干无味,就好似我自己系屋企煮咁。点解我仲要比 $36 蚊食个咁既餐?!就食物性价比黎讲,朋友同我都不约而同地挂住连锁店既早餐 T.T (又大份又好味又多选择又快,价钱可能仲平过佢几蚊)我地帮衬既初心系因为系小店。作为一间食店,呢d问题系要克服,而且系需要改善的!虽然呢间舖系店内不断贴出 " 如赶时间,下
先黎(前) 山楂水, (后) 苹果汁,比较细杯
通粉有点过熟,有点粉味,唔细滑
茄汤带蔬菜既腥味,即使有落香草都盖唔到
蛋是可以的,唔算老,但亦唔香滑
肠的味道没有特别
而我,就叫左最最最普通既鸡排麻油丁面
我地帮衬既初心系因为系小店。
作为一间食店,呢d问题系要克服,而且系需要改善的!虽然呢间舖系店内不断贴出 " 如赶时间,下次先黎 " 。我地非繁忙时间黎都出得咁慢,大半年后既下次都仍然系咁,仲有其他食客投诉,你地一定要对症下药!可以参巧下苹果日报黄店拯救队既报导!