2006-07-04
上几个星期同大肚老友预祝,o寻日同best fd庆祝,所以今次算第二餐。有二、三、四道菜式的自选、有1人八道菜、又有几款2人餐,总知有好多款set dinner任君选择。呢排食滞o左,唔想食太多,所以唔叫set,只系散叫三款。烟三文鱼芝士批-浓浓的芝士配与三文鱼,当然是好夹,两者的味道都食突出,最失败就系酥批底,是腍的、唔松化、无牛油香、又湿。煎鹅肝-煎得算ok啦,外层几脆,但内里好熟。酱汁好唔掂,太重蜜糖,味道过甜。其实鹅肝本身都几溜,再加甜甜的蜜糖,真系溜上加溜。软心朱古力-不是高浓度的黑朱古力,我估大约55%左右的,焗得都算不错,好流心,只可惜没有配埋云呢拿雪榚。而best fd佢话太肚饿叫了8道菜的set dinner,每道菜份量细细,而每道菜又隔成十分钟才上,真系好似食高档法国菜一样,最后要我们不停催促才上其他。虽然best fd都系食得之人,我当然唔蚀扺有偷食了少少。第一个系炸蟹肉饼-够熟又够脆,真是有蟹肉的。鹅肝酱-没有鲜味,有一阵劲重的膻味,肯定唔系纯正鹅肝,应该混了其他肉肝。青柠雪芭-其实味道唔错,有青柠的清香,不过质地较实,唔似雪芭,大虾芝士意大利饭- o岩晒bes
呢排食滞o左,唔想食太多,所以唔叫set,只系散叫三款。
虽然best fd都系食得之人,我当然唔蚀扺有偷食了少少。
第一个系炸蟹肉饼-够熟又够脆,真是有蟹肉的。
大虾芝士意大利饭- o岩晒best fd,又系香浓的芝士味,饭亦煮得不错,口感适中,不会过硬或过腍。
雪榚苹果挞-虽然我无食,但best fd话唔错,没有肉桂味。不过以我肉眼看,个挞应该麻麻地,都系唔够松化,又好腍。
其实服务唔太掂,个个都"烚烚"地,唔得醒目。埋单五旧水,以地方环境好似唔值。