2018-05-13 1001 浏览
呢边装修好后第一次黎食饭见到开咗好几间餐厅,间间都坐拥维港靓景朋友一早bk定枱,指定想坐窗口位唔钟意迟到嘅我一早去到,安排咗最入嘅枱比我哋,都好,几个女仔倾计大声唔怕嘈到人旁边就系落地大玻璃,原来出面仲有少量露天座位,不过就讲明出面嘅位冇得食火锅,我见d人都系饮下嘢咁灯光偏暗,人齐叫嘢食嗌咗一个美人锅,一个牛肉美人锅,仲有d小食同甜品先黎呢个炸粟米塔,都系见openrice d相觉得几得意就嗌黎试下,上面系一球vanilla雪糕,配热辣辣嘅炸嘢系几match再黎呢个梳乎里玉子烧,系全餐最有惊喜,无论系个名,外型,定系味道好soft, 好香蛋味, 不嬲都钟意食玉子烧,冇谂过可以升华去呢个层次之后主角美人锅同牛肉美人锅都到咗两者分别系个汤同配料。。废话😂牛肉美人锅都有呢球布甸,不过就外加咗牛肉汤我觉得就咁美人汤好正!好胶骨原加咗牛肉嘅美人锅,有d似吉嘢家牛肉汁味配料就鸡肉丸子好食份量就女仔ok啦,唔大食的话🙈今晚咁啱有一枱10几人日本客,应该系一班同事收工gathering,气氛好好,好似去咗日本d居酒屋咁
呢边装修好后第一次黎食饭
见到开咗好几间餐厅,间间都坐拥维港靓景
朋友一早bk定枱,指定想坐窗口位
灯光偏暗,人齐叫嘢食
嗌咗一个美人锅,一个牛肉美人锅,仲有d小食同甜品
炸粟米塔
梳乎里玉子烧

美人锅

之后主角美人锅同牛肉美人锅都到咗
两者分别系个汤同配料。。废话😂
牛肉美人锅都有呢球布甸,不过就外加咗牛肉汤
我觉得就咁美人汤好正!好胶骨原
加咗牛肉嘅美人锅,有d似吉嘢家牛肉汁味
配料就鸡肉丸子好食
份量就女仔ok啦,唔大食的话🙈
炸粟米塔
梳乎里玉子烧