2013-12-22
成日都好想去佢第1间铺试下有几不得了,但去亲都要等所以我都放弃左。旧同事介绍我去依间,我以为上水开另1间cafe原来系分店。本身唔系好咖啡之人,嫌佢太重味,但饮下又无妨。叫左1杯「台湾曼巴」同1件抹茶cheese cake。黎到枱面系1杯斋啡,唔... 可能正宗咖啡文化系叹斋啡同唔落糖挂,其实唔讲我都唔知,店员又冇问我,后来好快就补番比我。影完相,加奶加糖,可能冻左,饮落有啲酸酸涩涩咁,但咖啡香系有既!如果偏向钟意浓味咖啡,佢系几岩味既,不过切记趁热饮!而如果阁下同我1样唔钟意既,就要问店员要多啲奶!p.s. 唔好用品评茶记啡既心态去饮,唔系果回事!cheese cake卖相同1般既冇分别,滑唔滑见仁见智,但系味道岩岩好,唔漏,亦冇侧重系芝士或者抹茶是但1只味,饼底好松化但唔松散,唔错!今日做冬所以7pm收铺,埋单既时候店员都好细心去问我既意见以作改进,我系食service多过食质素既人,动作加分!会再为左个cheese cake上去,至于咖啡都系唔岩我,下次饮茶!
旧同事介绍我去依间,我以为上水开另1间cafe原来系分店。
本身唔系好咖啡之人,嫌佢太重味,但饮下又无妨。
叫左1杯「台湾曼巴」同1件抹茶cheese cake。
p.s. 唔好用品评茶记啡既心态去饮,唔系果回事!