2011-10-22
今(22-10-2011 Sat)朝同男友起身后去葵芳食早餐,o黎到,男友拣$21.00o既西班牙庵列汉堡,加$3.00要冻咖啡,我o系冇乜选择下,都要呢个,但唔加钱只要杯可乐.等o左5分钟,o野食到o黎.睇睇汉堡,哗!干争争o架,睇到厚厚o既庵列有啲薯块o系o度.好,食喇,成个庵列都热o既,包括庵列包,因为佢o地烘过,不过味道淡淡,庵列里面有洋葱粒同火腿,薯块腍o左o既,食食吓,原来有茄酱o系面但唔多,成个觉得好淡好干,麻麻地.味道: 1.5分而饮品size同麦当劳o既细杯庄饮品一样咁细.隔离枱o既女客人见男友饮咖啡,佢就教男友问人攞多两包奶,一包唔够o既.哈哈.食完后,我觉得好似唔够,冇乜o野落肚咁,男友又重有时间,于是提议买多一个早餐share食.我出到去睇,咦?!转o左午餐喇,咁就买同男友睇到$21.00o既海老Puri Puri汉堡啦,咁加$21.00要埋北海道抺茶雪糕,饮可乐.好,再等多5分钟,o野食又到o黎,今次杯可乐大杯啲㖞,我先食汉堡,汉堡包又好热同脆啲,但原来千岛酱系冻o既,而海老呢,系一只原只弹牙虾仁,呢个比较有诚意.味道: 4.5分而抺茶雪糕呢,男友话食到牛奶同
等o左5分钟,o野食到o黎.睇睇汉堡, 哗!干争争o架,睇到厚厚o既庵列有啲薯块o系o度.好,食喇,成个庵列都热o既,包括庵列包,因为佢o地烘过,不过味道淡淡,庵列里面有洋葱粒同火腿, 薯块腍o左o既,食食吓,原来有茄酱o系面但唔多,成个觉得好淡好干,麻麻地.
味道: 1.5分
而饮品size同麦当劳o既细杯庄饮品一样咁细. 隔离枱o既女客人见男友饮咖啡,佢就教男友问人攞多两包奶,一包唔够o既.哈哈. 食完后,我觉得好似唔够,冇乜o野落肚咁,男友又重有时间,于是提议买多一个早餐share食.我出到去睇,咦?!转o左午餐喇,咁就买同男友睇到$21.00o既海老Puri Puri汉堡啦,咁加$21.00要埋北海道抺茶雪糕,饮可乐.
好,再等多5分钟,o野食又到o黎, 今次杯可乐大杯啲㖞, 我先食汉堡,汉堡包又好热同脆啲,但原来千岛酱系冻o既,而海老呢,系一只原只弹牙虾仁,呢个比较有诚意.
味道: 4.5分
而抺茶雪糕呢, 男友话食到牛奶同抺茶比例都系一半一半,我食落又唔觉㖞,抺茶味重啲,不过再嗒真啲,又真系食到牛奶o既膻味,不过唔知系咪真系用北海道牛奶做o既呢?
味道: 4.8分
上次o黎食系一年前o既事: http://www.openrice.com/restaurant/commentdetail.htm?commentid=2116222