2011-06-01 17 浏览
之前系海鲜站食过2次~第1次可以话系最好水准+服务都好好今次相隔3年多再去~整体感觉已经完全唔同~依晚闲日人流唔多但无预早订位6点多去到既时候..店员未安排入坐就已经讲定有限时间食现场坐位空空如也~有几多人订台其实佢地一早有预算ma仲要好似好难安排座位比我地咁~依点其实我真系好唔钟意虽然整晚都无其他客人要台而可以继续食~但全程昅住既感觉真系好唔自在~昅住之中..连换骨碟都系要叫先识帮我地换呢依晚一行四人..叫左"面包蟹" - Size同上次差不多..但原来3年间价钱已经加左$100肉质都ok~但奇怪..今次既面包蟹会系软膏~之前介绍+食过都话硬+橙色膏~系咪因为公蟹呢"龙虾两食".."龙虾生果沙律" - 上台好大碟~底层用新鲜生果堆砌~上层放上龙虾肉最后淋上芒果汁作沙律酱料~生果唔够冻~芒果沙律汁都唔够多..味道唔太特别"龙虾两食".."芝士龙虾焗伊面" - 份量好多~卖相都焗得几靓~但芝士味完全欠奉龙虾肉够鲜嫩弹牙~伊面就比较淋身"辣椒蒸东星班" - 鱼肉都够新鲜~蒸法+调味同酒楼大同小异~而用大量辣椒做主配料~够香辣感"笼仔蒸芥兰" - 蒜料够多"蒜茸包" - 送既~外脆内软~蒜茸
之前系海鲜站食过2次~第1次可以话系最好水准+服务都好好
6点多去到既时候..店员未安排入坐就已经讲定有限时间食