2018-10-31 113 浏览
由开业到依家食过N次既烤鸡店,由最初只有尖沙咀店,到依家扩充到有六间分店。扩充到总有一间系左近一定有佢既原因,而我系每次想食炸鸡既时候第一时间都会谂起佢,贪佢邪恶得黎又唔邪恶得哂铜锣湾分店为第二次食,位于时代广场附近既VPOINT!餐厅环境阔落,估唔到食烤鸡都可以有海景睇同朋友、家人食饭谈天说地无得顶!食左咁多次,第一次有免费餐前小食送,热辣辣既薯角固然好味,但主角系侧边既mayonnaise两款都系微辣口味,同行朋友都食到唔停口!甜辣烤鸡系我既最爱之一,烤鸡做到脆皮效果,一啲都唔油腻。甜甜辣辣既酱汁令人一口接一口食唔停,每个部位既鸡件都好滑,连鸡胸肉都唔会特别「鞋口」第一次试既味:BBQ酱烟熏烤鸡,本人就一般般,无骨鸡肉似急冻鸡扒肉,都系叫返有骨原只上好啲!呢个炒饭用铁板上,仲有芝士一齐捞饭。一定要趁热食,如果唔系冻左啲芝士变左一旧旧无味。炒饭都系一般,建议食烤鸡就算。如图,点烤鸡会送上酸萝卜,唔够的话可以问店员添领!
同朋友、家人食饭谈天说地无得顶!
餐前小食

两款都系微辣口味,同行朋友都食到唔停口!
甜辣烤鸡

韩式BBQ酱烟熏烤鸡

韩式烤肉炒饭并酱烧猪肋骨

如图,点烤鸡会送上酸萝卜,唔够的话可以问店员添领!
餐前小食
甜辣烤鸡