2018-04-20
又系星期五TGIF lunch既时间,揾到呢间cafe个样好得,但朝朝落车行返公司都谂唔到果到附近有间甘既野,原来系西港城挖头巷果到。由于人多订左台,所以餐厅一早就放低左只熊仔陪食,入面环境真系唔错,完全同出面系2个世界(出面有地盘起紧楼),都系一般cafe menu,主食都系沙律/意粉,由于果朝队长食左个丰富早餐,饱到下昼,所以叫个鸡肉沙律食,其他同事叫左意粉,夹左2旧试下,无乜味道,跟餐有汤,仲可以拣$38以下的饮品,好抵㖞,因为可以拣果茶饮,我叫左个苹果茶饮⋯⋯嗯,完全饮唔到有苹果味,果肉还果肉,so call茶既野就好饮用柚子蜜果d野冲出黎,可能我谂多左,以为系一壶茶叶茶+苹果肉😑⋯⋯做乜写写下个沙律,又无食评?因为一直都未到,虽然系慢煮啫,唔驶慢到成台人食晒,我碟沙律都未到!?最后费事阻住同事开工,叫佢地返去先,我就要自己孤零零等埋个沙律食埋先返公司😭个沙律同我既心情一样,食之无味,白烚鸡肉,加埋本身都无味既沙律,真系弃之可惜⋯⋯