2009-07-02 7 浏览
见咁多人话好,于是打算book星期五晚去食,打电话去话想订夜晚食,都未讲几点,个姐姐仔已经话要八点半前交台有冇问题,我就系想book八点嘛,于是佢话八点半后特价无得book要黎排,咁无计啦,于是同老婆八点三到去,已经有廿人系树,等等下有人话订左台就直入,我咪问个姐姐点解人地订得我又唔得,佢话咁岩有人取消先比佢订㖞。终于到八点半,可以拿筹,拿筹时姐姐话应该九点四到有位,于是系个豆润商场行左大半个钟,人都呆晒,老婆块脸黑到镬底咁,终于九点半先有位,但十点半就last order,都唔知后面既人点食。入到去要坐吧台,即刻划纸叫野啦。d野有d黎得快,有d黎得慢,有d直情无黎要摧。三文鱼鱼生质素普通,又切得太厚,唔太喜欢。剑鱼又好厚,兼无乜鱼味,其他烧物同乌冬等ok。不过划纸有个麻烦地方系你划左唔见黎,你又要划过,划划下有d又黎返,搅到你都唔知究竟黎晒未。虽然特价叫做抵食,但等到成十点先有野落肚你咪搅我啦。

2009-06-30