2011-04-24
今天中午同屋企人嚟左呢度饮茶,要等70几张枱,哗,使唔使咁多人呀!!不过呢度好彩有两层都叫得快的.我地等等等等左都差唔多45分钟先有位,四个人坐楼上.叫左三色糕,即系萝卜/芋头/马碲糕,一碟灼什锦,胡椒猪肚,叉烧饭一碗,咖喱鱿鱼,鲨鱼汤鲜竹卷,美心的食物好有保证的,所以都唔担心唔好食,虽然价钱系贵d,不过都物有所值的.我好钟意个鲨鱼汤鲜竹卷,个汤好鲜甜,热辣辣好美味呀,咖喱鱿鱼都好入味,好香咖喱味不过唔系辣果种,猪肚都好大碗,个汤唔算好辣,都好多料的呀.叉烧饭d叉烧都好靓好味的,我地叫左廋叉烧但又唔会好柴皮的.三色糕都好好味,好足料及煎到好香及热辣辣的.原来什锦漏左单,不过我赶时间走所以冇食,只系见到啱啱整起个样,都几大碟及多料呀,有肥牛,菜及牛栢叶,鱿鱼.个样都好似好靓呀!我走既时候楼下仲有人等紧位的.不过就已少左好多啦!!
我走既时候楼下仲有人等紧位的.不过就已少左好多啦!!