2017-08-02 411 浏览
话说男友今日跌爆芒,就同佢出旺角揾朋友帮手整番,放低个电话俾朋友之后我地就去医下五脏腑。醒起呢间一寿司系六点就开始黑夜寿司时段,就去排下队。可能我地都算早,而且前面未齐人,所以我地迟黎先上岸,唔使十分钟就有位了一坐低店员就俾左点菜纸我地,半价既系唔包野饮,小食,同串烧,但寿司都仲系有好多选择既叫完之后,我地足足等左十五分钟先有第一样野:茶碗蒸。竟然蒸既野仲快过寿司系乜玩法?而我都因为太饿所以完全无影相就啪左落肚了。食完个茶碗蒸,又等左十五分钟先有第一轮寿司帆立贝系薄如纸而且唔太新鲜,而甜虾,佢话系特大甜虾,我睇唔出大系边啰又等左十五分钟先有第二轮个啲紫菜系已经冧哂,证明整左好耐,所以我都唔明点解要等咁耐先上。三文鱼籽仲有少少腥臭味最后一轮当然都系要等多十分钟先黎啦。鹅肝系食得出煎过但一啲都唔脆,油甘鱼系碎上,完全唔系一块过啰最后,我地1930入座,2030走人,中间系用左九个字时间等食。我唯有当佢系唔够人做唔切啦。半价都不能要求太多架喇

食完个茶碗蒸,又等左十五分钟先有第一轮寿司

又等左十五分钟先有第二轮