2020-11-07
呢间胡炉之前我试过cwb分店嘅鲜椰青鸡锅 会有人喺你面前落酒 放晒火去炒个锅底啲椰子同鸡僻腥再放汤 好啱打卡的😂 今次试埋tst分店 环境上我觉得都系cwb店fancy啲 但tst店就有个分店限定嘅金翅乳鸽锅 感觉好补 要试!🔸汤底$328 但11月promotion系人均消费满$200就可以+$1选购🤓 精明嘅消费者🤓 其实真系好足料 有翅有花胶有金华火腿同瘦肉 计材料都值返个价 乳鸽仲用半个南瓜装住唔会煮老 几有心思仲好入味🤲🏻 但个汤本身比起椰子鸡系清一点!有quota啤啤佢🤣🔸顶级安格斯肥牛 ($228/小份) 其实唔小 新鲜靓牛 冇乜筋👏🏻🔸黄金炸鱼皮($88) 唔同出面 是直身一片片的 香脆得嚟唔会太咸/腻 两个人都ko到成碟🔸皇帝柱贝墨鱼丸 香菇韭黄带子饺 XO酱鲍鱼虾饺王🥟 (各$58/半份) 听名都够晒矜贵 各自都食到鲜味 而且我钟意胡炉啲饺子全部新鲜包 皮真系薄😯