本来谂住食寿司郎,但因为等得太耐又肚饿,附近餐厅又食过哂,谂住俾个机会自己试吓其他餐厅,见佢店面好似几干净、Menu又正常谂住都Ok啦!结果就系⋯⋯失望!🙄🙄🙄(一)座位安排 —— 「迫」🤦🏻‍♀️Lunch Hour见全间餐厅原本只有4个客人,全店仲有一张大枱(吉)、两张4人枱(吉)及有张4人枱(其中2个客人)。我见咁多位就谂住入去食个「快饭」,结果店员叫我坐吧枱位置,但吧枱明明有三个位,佢偏偏要我坐最入最近出菜及垃圾收集嘅位置🥺之后有2位小姐预约,一位先到,店员立即安排先到的小姐坐我隔离,三个吧枱位「冇间格」咁三位需要迫埋一齐坐!🤦🏻‍♀️ ⋯⋯由于我拎住个都几重嘅大袋!好难拎住个大袋坐吧枱食饭,所以要求转枱😅!我同店员讲我食碗拉面好快,食完即走,唔会阻到佢招呼下一批客人 !店员就叫我坐门口吧枱(4人位置,另外2个客人,但可以隔一个位,同有櫈可以放大袋,感觉好好多🥰)我真系食咗15分钟就即走,走嘅时候未见其他「新客人」😅,所以应该冇因为转枱而影响佢做生意 🤣(二)食品:屋企煮一样 🤭叫咗「北海道海鲜拉面」,佢完全符合Menu既图片,有齐图中嘅海鲜「2只青口、2件鱿鱼圈、1只虾、好细只又

(一)座位安排 —— 「迫」🤦🏻‍♀️

(二)食品:屋企煮一样 🤭
叫咗「北海道海鲜拉面」,佢完全符合Menu既图片,有齐图中嘅海鲜「2只青口、2件鱿鱼圈、1只虾、好细只又好薄嘅帆立贝」,「拉面」同「汤底」都似「即食拉面」,份量正常,味道偏咸、重味精,食完要即刻饮水😅,似屋企求其煮面食,多过餐厅出品!可能系我对拉面有太高期望,所以失望🤭🤭🤭

(三)价钱:性价比低
呢一碗表现平平无奇嘅「北海道海鲜拉面」价值$89,荔枝角、长沙湾一带平过佢又好食过佢嘅日式餐厅多的是⋯⋯所以,我应该唔会再犯同样错误😔

(四)总结:OpenRice 好重要 🤣👍🏻👍🏻👍🏻
我最错就系「冇睇OpenRice 」就冲入去食🤦🏻‍♀️,如果我入去之前有睇OpenRice,就唔会中伏⋯⋯食完先睇OpenRice,就觉得「人类总是犯同样错误」⋯⋯所以下定决心写咗篇咁长嘅食评 🙄🙄🙄🙄🙄
北海道海鲜拉面
2022-05-06