📍肥仔黎 - #YFF元朗 💛-呢间盐水鸡专门店劲受欢迎 每次经过都见到大排长龙😧今次5点几左右经过 见到佢6点开卖 就决定排埋一份试试佢我地大约5:45开始排队 但排到我地已经得番鸡胸可以拣🥶如果想食鸡髀等靓位 可能就要再早啲去排了😳大约等咗半个钟就排到我地入舖头落单 但原来系仲未攞得既… 俾咗钱之后职员俾左个牌我地 叫我地大约45分钟后番黎攞 所以前前后后其实等左大约个几钟😶 觉得呢个排队安排都几唔人性化几晒大家时间 建议店家可以提早系6点开卖前俾客人系排队既时候落定单同收定钱先 咁就唔洗搞咁耐🙌🏻-🔸一人独享餐 ($47)包装袋好得意 吸睛之余 手提式zip袋既设计好方便扫街🤣独享餐可以拣鸡髀/鸡胸/鸡翼 再另外拣三个配菜做配搭😗今次就净系剩返鸡胸😶 食落肉质比想像中好 就算呢个系较少脂肪既部分 食落都唔会话好韧 某几嚿仲要几滑下🤣酱汁少辣 带好重既胡椒味 葱蒜同麻油味几足 整体偏咸 啱晒重口味人士😆配料方面 今次拣左甜不辣 卤水豆干 同 西兰花 甜不辣略嫌切得太细碎 而且口感唔够出面既Q (弹牙)~豆干唔建议拣 唔系好索味 食落有啲鞋同dry 味道颇plain西兰花系最好食 因
📍肥仔黎 - #YFF元朗 💛
呢间盐水鸡专门店劲受欢迎 每次经过都见到大排长龙😧
今次5点几左右经过 见到佢6点开卖 就决定排埋一份试试佢
🔸一人独享餐 ($47)
包装袋好得意 吸睛之余 手提式zip袋既设计好方便扫街🤣
配料方面 今次拣左甜不辣 卤水豆干 同 西兰花
甜不辣略嫌切得太细碎 而且口感唔够出面既Q (弹牙)~
西兰花系最好食 因为好索汁 可以吸晒酱汁精华 正😚
不过整体质素都几普通 觉得俾人吹捧得太高先要排咁耐🤨