2022-11-06 1131 浏览
星期日同屋企人饮茶,平时见到潮庭咁多人排队,谂住ok正正常常啦~谂住叫个奶黄包食,星期日人多,又系即叫即蒸,心谂等耐少少都接受到~但等左七八个字真系有啲耐,于是就同姐姐讲,姐姐就话:「等二十分钟呀~厨房出我地就比你嫁喇」我答:「我地等左半个钟喇㖞~」姐姐听完行开左,我以为佢会帮我跟,之后我地又等左半个钟,都仲未到,我地再同姐姐讲:「等左成个钟喇㖞~」佢先去睇睇张单,返黎同我地讲:「原来等左成个钟喇~厨房唔知点解冇(冇打算道歉),咁你地仲要唔要?」因为我地有个小朋友想食,所以要~我同佢讲:「你地尽快出比我啦,等左个几钟喇~」听完,佢又行开左~之后我地又等左半个钟,因为真系等得太耐,屋企人都顶唔顺,谂住取消个包,埋单,出去再食算,最后喺叫完埋单,张单黎到之前,前后等左两个钟嘅奶黄包终于到,张单当然冇取消个包啦~我终于明白点解出面咁多人排队,因为入面果班等野食都等到饿死~多谢你地喺星期日浪费左我两个钟~我以后都唔会去你地到食~