行葵涌广场行到夜晚8点,攰攰地,自己一条友就去咗广场地下呢间茶餐厅"新钊记”食饭。我叫咗个菠萝鸡粒炒饭,期间已经见隔离枱阿伯催个伙计,问佢碟饭嚟未,坐我对面个男仔又问佢碟炒乌冬嚟未,个伙计例牌敷衍叫佢地等下。结果我等咗20分钟,都忍唔住催个伙计,佢又系谂都唔谂,串串咀话炒饭系要耐啲㗎啦,你等下啦。佢连扮入厨房问厨师都费事。好,我又等,等多10分钟,真系火都嚟,谂住走人。我就同伙计讲如果碟饭仲未炒就同我取消张单,个伙计又喺度苦苦哀求我等多1分钟😪5分钟后,千呼万唤,碟炒饭终于嚟啦~唉,我等咗咁耐饿到死,已经唔理碟炒饭好唔好食(饭太湿了🤕🤮)。喺一间普通茶餐厅都等35分钟,好命啲去隔离啲茶记都已经食完埋单走咗啦,再好命啲去新都会广场嘅餐厅食饭嘅话都食到一半啦。本身去得茶记都唔指望嘢食会好好食,环境会好舒适,但系连最基本嘅上菜时间都掌握唔到,侍应态度又懒散恶劣,点做生意呀?新钊记,估唔到我第一次劣评会奉献咗俾你😡各位朋友,想去呢间茶记食嘅话,要有等十世嘅心理准备!😌

2020-05-16