之前试过尖沙咀、铜锣湾分店,筲箕湾店新装修,感觉更加舒服,好有日式感觉,可以同朋友慢慢倾倾偈😌 叫咗一堆串烧同饮品,全部都即叫即烧个人最爱:🪄鸡皮墨鱼滑,鸡皮加埋墨鱼滑竟然意外好食🤤🪄汁烧免治鸡肉软骨棒,平时必叫,鸡蛋做酱汁一流😎 🪄盐烧豚肉荔枝卷,荔枝同猪肉好夹,荔枝嘅甜味中和猪肉油腻之后仲叫咗呢啲都好好食🪄明太子鸡腿肉鸡腿肉烧到香脆,满满嘅明太子酱,唔会过咸,鸡腿肉嫩滑🪄厚切盐烧牛脷牛脷算厚切,油脂爆发🪄麻辣豚肉芫荽芫荽本身好钟意食,少麻感觉惹味🪄味淋鱼干烧到啱啱好唔会太湿,配梳打一流🪄盐烧白鳝新鲜弹牙,配少少盐调味就够🪄豚肉节瓜波棒糖卖相好靓,将节瓜整成波板糖,猪肉同蛋好夹🪄鳗鱼炒饭朋友惊唔够饱,鳗鱼炒饭好足料好大碟,大满足🪄 孜然烧蒜蓉茄子茄子🍆咬落去软淋淋,重点配上蒜蓉、调味粉🪄日本芝士年糕芝士年糕烤到半焦,软绵绵流心,加埋甜甜炼奶不得了🧀🚩 烧烤堂 (筲箕湾)筲箕湾新成街8号新成中心C座地下F号舖#addifoodie #addifoodie筲箕湾#foodie #hongkongfood #drawing #香港美食 #吃喝好去处 #周末好去处 #goodfood #周围

叫咗一堆串烧同饮品,全部都即叫即烧
个人最爱:
🪄鸡皮墨鱼滑,鸡皮加埋墨鱼滑竟然意外好食🤤

之后仲叫咗呢啲都好好食
🪄明太子鸡腿肉
鸡腿肉烧到香脆,满满嘅明太子酱,唔会过咸,鸡腿肉嫩滑
🪄厚切盐烧牛脷
牛脷算厚切,油脂爆发
🪄麻辣豚肉芫荽
芫荽本身好钟意食,少麻感觉惹味
🪄味淋鱼干
烧到啱啱好唔会太湿,配梳打一流
🪄盐烧白鳝
新鲜弹牙,配少少盐调味就够
🪄豚肉节瓜波棒糖
卖相好靓,将节瓜整成波板糖,猪肉同蛋好夹
🪄鳗鱼炒饭
朋友惊唔够饱,鳗鱼炒饭好足料好大碟,大满足
🪄 孜然烧蒜蓉茄子
茄子🍆咬落去软淋淋,重点配上蒜蓉、调味粉
🪄日本芝士年糕
芝士年糕烤到半焦,软绵绵流心,加埋甜甜炼奶不得了🧀

🚩 烧烤堂 (筲箕湾)
筲箕湾新成街8号新成中心C座地下F号舖
#addifoodie #addifoodie筲箕湾
#foodie #hongkongfood #drawing #香港美食 #吃喝好去处 #周末好去处 #goodfood #周围食 #香港插画 #情侣美食 #HKcouple #hongkongdraw #foodiecouple #爱情 插画 #香港探店 #烧烤堂
2024-08-07