2024-03-02
同朋友做完嘢之后趁有时间去食啲嘢,其中一个朋友话想食点心,尖东地铁站行出嚟就见到呢间金功夫,所以就入咗去食多次。都系时间关系,下昼冇乜人,所以无论揾位坐同等嘢食嚟嘅时间都相对快。分别嗌咗生煎包、虾饺、马拉糕、凤爪、叉烧肠、烧卖、小笼包、山竹牛肉、同埋甜品。生煎包就要问佢先有比到醋我哋,唔知系咪平时本身唔预我哋要点储食。虾饺亦都系我哋问佢攞辣椒油先至有,味道还可以。马拉糕热辣辣出嚟,所以都算唔错。 凤爪还可以冇乜特别评价。叉烧肠都系普通酒楼肠粉嘅质素。烧卖比想像中足料,但系有一粒有少少筋。 小笼包系属于比较干身𠮶种,即系里面冇乜汤嘅,依个系个人口味要求。山竹牛肉亦都冇乜特别,喼汁要特别问佢攞多啲。甜品唔记得咗叫乜嘢名,食落去有少少干咗啲,同埋咁啱朋友唔系太钟意食椰丝,所以对佢哋嚟讲就争咗少少。