2016-01-25 6186 浏览
今日第一次去鹿鸣春食晚饭,一共有5人去食。一坐低,哗!间餐厅楼底奇矮,令到你觉得压逼感同埋好好好好好嘈吵既一间餐厅。一开始有碟花生同酸菜,见到个卖相都已经唔系太开胃,一食落去,两样野都一D都唔醒胃。 点菜叫左三个凉菜包括素鹅,醉鸡,海蜇。片皮鸭,清炒虾仁,蒜蓉豆苗,银丝卷,白饭。首先好快waiter就上左醉鸡同蒜蓉豆苗,正常有逻辑既餐厅,都唔会第一道菜上蒜蓉豆苗。我地系叫左三个凉菜,应该系上晒凉菜先架嘛。所以出菜既部门好有问题。醉鸡D鸡系亁同有D粉,正常既醉鸡会腌过酒先,但系呢个醉鸡系完全冇腌过酒既,即系如果冇本身既酒汁,基本上系冇味!简直系惊吓!我自己做都好味过佢十倍。然后到海蜇,一大pat无味既橡筋条收人$120. 海蜇又唔切细条D幼D,系好粗一条咁样,真系好野!最大获既系完全无味架!!!蒜蓉豆苗算叫做正常,跟住到片皮鸭,包既皮系比较旧式o个种皮,同其实食店既有唔同,不过片皮鸭既配菜大葱同青瓜就切得太大旧,如果细D会好D。片皮鸭既肉比较亁,成旧包好连酱放入口度,觉得冇咩味同对比其实做开片皮鸭既餐厅都觉得呢间一D都唔好味。真系求其揾间都一定好味过呢间D片皮鸭。到清炒虾仁,个味OK但系

到清炒虾仁,个味OK但系浆左D,又唔上醋有D奇怪。白饭既饭比较淋,唔亁身。

总括黎讲,呢间京菜唔会再黎。因为食物难食同冇咩卖相,根本就冇兴趣影相。

Waiter又唔知点解冇咩礼貌,成日过黎骚扰你,搬下你D碟呀咁,好多时倾紧计都俾佢打断话题。服务唔好。野食偏贵,有D觉得简直收的太贵,一定唔会再黎,写呢篇野系唔想大家俾呢间餐厅呃。
题外话/补充资料: 好差既经历。
2016-01-08
  • 一样都冇