2020-06-25
西贡码头附近餐厅林立,我哋行下行下,行到远少少既呢间餐厅,见佢铺面算几特别,又比较多本地人,就入内试试。职员做足防疫准备,帮我哋量体温同俾左d消毒液我哋搓手。两个人坐左四人台,都好松动。餐厅望落差唔多满座,但好似有上层。我哋点左一个鸡扒同一个龙脷柳,可以拣炸同煎,配菜有炒饭、薯条、白饭、意粉拣,又有几款酱汁配搭。我哋拣左煎同配炒饭and意粉。午餐配红汤or白汤,我哋拣左红汤。另外仲有餐饮同牛油多士。个红汤好快上台,超级足料,食到牛肉红萝卜薯仔,又好够热。牛油多士薄薄地,非常松脆!主菜既鱼柳同意粉算正常,但蘑菇系无蘑菇的。配上两棵小棠菜😂鸡扒唔错,煎得几香口,炒饭好有镬气,配搭新颖,但佢个牛油蒜蓉汁就比较重口味。餐饮其中一杯系热柠茶,佢个茶系分开上,好够热,倒出黎足足有两杯。嚟开西贡既都不妨一试!
主菜既鱼柳同意粉算正常,但蘑菇系无蘑菇的。配上两棵小棠菜😂
嚟开西贡既都不妨一试!