2016-09-20 128 浏览
之前谂住去TM食,点知执左,惟有来呢间。食得唔太开心,食物质素普普通通啦,都有60分既,不过啲管理真系唔得,听到啲staff 讲野真系搞到我无咩胃口,心同感受啊,谂起以前一个无理上司。个日我食食下,听到有staff 系到抱怨个老板mean,交唔到数就“小”,虽然我都知好多行业都要跑数,不过呢间系甜品店,客人多寡系靠product quality同宣传,又点可以“小”前线员工呢?!出来做野俾人闹下好正常,但起码上头要有道理先啊,如果言之无物,无理取闹,真系劲黑人憎!又听过TM间野之前炒左几个人,人心惶惶,搞到啲员工都无咩心机做,都唔知系米咁,搞到执左。可能饮食业好多公司都系咁,不过真系听到啲人亲口咁讲,真系有少少唔好受。都系打份工姐,洗唔洗啊。。