2024-11-05 450 浏览
又嚟到铜锣湾呢间又靓景又好气氛嘅餐厅,今次感觉少一分fancy 但多一点神秘感,因为换上咗万圣节嘅装饰啊!超有气氛!每张枱坐底都有个迷你bath tube nuts,上次冇留意到今次望落又几似泡泡浴~点个西班牙八爪鱼脚配加太罗尼亚红椒坚果酱,一如既往摆盘咁靓,仲有食用鲜花衬托,酱汁有浓烈椒香味,香烤八爪鱼烧得刚好唔会韧,仲有微辣嘅感觉,打开口胃。澳洲M3和牛肉眼扒虽然唔系厚切,但脂肪够均匀,咬开满口油香同肉香,简单嘅调味已经令人食指大动!配埋topping 嘅烤蒜粒更觉惹味!另一样主菜法式龙虾汁意大利饭伴烤龙虾尾,龙虾肉非常爽弹香口,意大利饭粒粒饱满充满龙虾汁精华,值得一赞嘅系除咗龙虾肉之外,意大利饭仲伴有鱼肉,八爪鱼等海鲜,非常足料!咁靓嘅环境点可以唔叫返杯嘢饮,Pina Colada 同H.L.S都有满满椰香味,无论有油同冇酒精嘅饮品一样吸睛又好饮!食饭途中见到隔篱枱啲好靓嘅火焰Cocktail,侍应会帮忙点火,酒杯外围瞬间烧着,即刻哇声四起!喺高空美景下点返杯嚟打卡,真系一流!呢个仲有三层架tea set,日光下chill 住睇埋靓肯定更加写意~有机会再试!