築間幸福鍋物

JHUJIAN hotpot
今日Lunch约咗同事去旺角食lunch,之前食过烧肉今次就试下台式火锅啦😋「筑间幸福锅物」系台湾知名嘅火锅品牌,而香港分店就系海外第一间分店,我地嗌咗个套餐加一个午市套餐,套餐包括汤底、主食、自助吧、饮品及甜品,而午市套餐价钱较为相宜,包含海鲜、肉类同自助吧🤩自助吧有30几款蔬菜、丸类、菇类等,必食花枝滑,弹牙之余仲食到粒粒墨鱼😋海陆总汇锅呢个套餐包括板腱牛加海鲜拼盘,可以试晒唔同嘅食材,海鲜包括虎虾、海虾、蚝仔、大蚬、三文鱼片、龙趸片等,配上鲜味嘅爆炒龙虾汤,鲜上加鲜🤩令味道层次更加提升👍🏻板腱牛肉质细嫩多汁,软腍嘅口感配合适量嘅脂肪,牛味更为突出🐮海陆双拼套餐呢个套餐限平日午市供应,我地拣咗小肥牛同走地鸡腿,小肥牛虽则比不上板腱牛,但入口软滑,鸡肉弹牙,配上粤式胡椒猪骨汤,清甜胡椒味香浓,滋味十足🤤冬瓜柠檬茶味道酸酸甜甜零舍开胃,醒搭冬瓜清甜嘅味道,火锅嘅最佳配搭阿里山乌龙冷泡茶同事想饮无糖饮品,佢拣咗冷泡茶,茶味香醇📍筑间幸福锅物 (旺角)旺角砵兰街240-244号文华商场1楼C号舖人均消费:$200-300食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️环境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服务:⭐️⭐️⭐️⭐️回头率:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
1902 浏览

海陆总汇锅

海陆双拼套餐

冬瓜柠檬茶
味道酸酸甜甜零舍开胃,醒搭冬瓜清甜嘅味道,火锅嘅最佳配搭
阿里山乌龙冷泡茶
同事想饮无糖饮品,佢拣咗冷泡茶,茶味香醇

📍筑间幸福锅物 (旺角)
旺角砵兰街240-244号文华商场1楼C号舖

人均消费:$200-300