老公刚刚转到大埔工作,问问住大埔的同事有什么好吃时,她二话不说就介绍此间。怎知到老公帮衬后还介绍去吃,赞不绝口。今天老公返半天,就特地去接佢放工顺道试试他们赞不绝口的小店,当然还叫了几位朋友一起食啦。老公介绍叫一份醉鸡脾加一碗净河粉是首选。醉鸡脾是冻的但香香的酒味,喝一啖汁甘甘微甜微咸好醒胃,鸡肉入味又大份正。河粉要记得说要葱,葱花香气扑鼻,河粉汤底已很浓厚(不过也忍不住加了醉鸡汁)。我们还一次过叫了,炸猪排。简直好味到爆外脆内软又香,必叫之物。老公话猪杂又系要必试既,我净系狂食肠而我老公的朋友就清晒的润。再叫左清汤腩,虽然好林好牛味,但朋友嫌瘦了一点。还有必叫小食猪头肉,食落好似猪耳甘但好烟un𩠌河粉一流。仲有要叫青菜,老板会问你想要咩汁。蚝油,豉油定腩汁,我地当然选腩汁啦还叫了卤水鸡翼,真系入味到可以成碟食晒啦6个人叫到张枱摆唔晒埋单都唔过肆佰,系边度揾呀~简直超值
正。

我们还一次过叫了,炸猪排。简直好味到爆
外脆内软又香,必叫之物。

再叫左清汤腩,虽然好林好牛味,但朋友嫌瘦了一点

还有必叫小食猪头肉,食落好似猪耳甘但好烟un
𩠌河粉一流

还叫了卤水鸡翼,真系入味到可以成碟食晒啦

6个人叫到张枱摆唔晒埋单都唔过肆佰,系边度揾呀~简直超值
炸猪排不得了
猪杂
河粉必定要加葱花
油菜加腩汁
  • 醉鸡脾,炸猪排,猪头肉,猪杂