2019-03-21 54 浏览
听讲要睇餐厅实力,最简单嘅菜式就最显功夫,唔知炸馒头算唔算呢?唔知第几次嚟呢度食炸馒头🤤,睇下几多人有同感先!最正嘅炸馒头系外层有少少脆,真系少少就够,太脆就似石头😛 而入面要热辣辣得嚟又要够松软。最紧要最紧要,亦都可以话系炸馒头嘅灵魂,就系炼奶...无炼奶我宁愿唔食,有咁多得咁多点落去、倒落去、又或者浸落去都得!😍😍😍讲到满江红,无一碟红红地嘅又点得先?呢个「辣子鸡」系我一个几钟意嘅菜式,贪佢够哂香口,但次次食呢味菜嘅时候,我都觉得自己系度玩紧寻宝游戏,因为要左挑右挑咁去揾啲鸡粒出嚟另一味以前成日叫嘅菜系酸菜鱼,记得一定系辣辣地嘅,但店员话酸菜鱼系完全唔辣嘅...我真系完全唔敢想像到底唔辣嘅酸菜鱼会系咩味道,所以我地就改左叫呢个「花椒清香桂鱼」,味道都算唔错,鱼肉几嫰几滑,少少辣都几过瘾!(但我都系钟意以前嘅酸菜鱼😭😭😭)最后一定要加返个甜品,呢个「酒酿桂花小汤圆」做今晚嘅结尾就唔错啦!清甜得嚟又带啲酒香,感觉好清新,圆子食落又烟烟韧韧咁,好正😍呢间我都觉得系尖沙咀区几值得食嘅餐厅,而家已经回味紧佢嘅炸馒头!!

2019-03-06
  • 炸馒头