2019-10-15 349 浏览
朋友介绍呢间越式餐厅,话中午都唔洗等位,而且价钱实惠,于是今曰午饭就同同事过黎试下佢。果然真系唔洗等位,旁边既餐厅明明系要等位,偏偏得佢可以直入,好难得。 佢菜式选择唔多,所以我拣左个稳稳阵阵既选择,就系生牛肉汤河,味道中规中矩,牛肉有牛肉味,唔鞋口亦都唔算滑,份量足够,汤底清,唔会太味精。 而我朋友嗌左个小龙虾喇沙汤面,佢就话唔推介,话宁愿食我果个会好味d。另外我地仲嗌左蛋煎萝卜糕, 味道食唔出系萝卜糕,只系得粉味,加上一夹就散, 食完都唔知自己食左咩,完全唔值得试喇。整体黎讲,如果你系附近返工,呢间应该会系简简单单一餐既选择,反正价钱都公道,食物质素又正常,久唔久食下都ok, 不过就唔系咩特别要试既餐厅喇。
生牛肉汤河

蛋煎萝卜糕