2023-06-07
进排好少食cafe,今日可以早收,search openrice见到旺角尼间cafe好似都唔错,于是就拣左去食dinner。一入门,餐厅都算几大下,白色sofa,每张台都好阔落。而且入门摆左好多game俾大家玩,真系可以约埋一班朋友边玩边食。晚餐以dinner set为主。我地拣左set B意式芝士肉酱阔条面。个芝士焗到浓浓地,好焦香。肉酱都好多下,捞匀佢每一啖都可以食到😋个阔条面煮到软硬适中,啱啱好。跟住拣左set D 墨西哥香辣肉丸烩意粉。一上来先试个肉丸,肉丸入面系加左香料mix埋一齐嘅,愈食愈香。意粉都系煮到软硬适中,捞埋d辣汁一齐食好野味,但整体来讲唔算辣(平时冇食开辣)。佢d set可以加38蚊有田园沙律同一件蛋糕。我地加左一份,沙律不过不失。蛋糕就拣左蓝莓芝士蛋糕。好浓郁嘅蓝莓酱,蛋糕都好软滑,饼底唔会太硬。餐前仲叫左蜜糖鸡翼。一上来热辣辣,入口首先就系有香浓嘅蜜糖味,超级似自己烧烤烧嘅蜜糖鸡翼,肉质嫩滑,够味,满分😋。另外叫左特浓芝士薯条。佢嘅薯条唔系薄身嘅,上面淋左烟肉芝士酱,三者加埋一齐食真系好正😋。而且份量都好多,愈食愈上瘾。野饮方面叫左花旗参蜜同金桔柠檬茶。花旗
晚餐以dinner set为主。
野饮方面叫左花旗参蜜同金桔柠檬茶。花旗参茶系一壶嘅,花旗参味都算浓。至于金桔柠檬就不过不失,食完浓味嘅野可以用来refresh下个嘴。