2024-10-31
最近见到好多人来咗呢间位于尖沙咀由韩国人主理嘅韩牛烧肉店 — GALBI TOWN ,一直都未试过喺香港食由韩国直送嘅正宗韩牛,今次终于都有机会食下啦!餐厅环境简约而寛敞,除咗普通卡位之外,仲设有VIP房,环境呈现出一种清新而悠闲嘅氛围!食酱油蟹同烧肉原来都有韩国Oppa帮手,真系星级享受啊~✨前菜款式非常之多,有泡菜、鱼干仔、木耳同沙律菜等等,味道清新又开胃~✨韩牛新鲜肉眼肉眼扒嘅色泽非常诱人,鲜艳嘅红肉同丰富嘅白色油花交织,形成咗细致嘅雪白纹理!烧到五成熟刚刚好,肉质软嫩鲜美,入口即溶!唔需要加任何调味料,已经可以品尝到顶级韩牛嘅原汁原味😋~✨调味牛肋骨肉牛肋骨肉比较厚实丰满,经过调味之后,微甜嘅味道令到牛肉嘅香味更加突出!我入口就觉得好入味,而且软腍多汁,滋味十足~✨酱油蟹蟹肉质地细致嫩滑!新鲜嘅蟹肉蟹膏同酱油、紫菜同白饭呢个配搭,令到每一啖都散发住海鲜嘅鲜甜味!Oppa推荐要用酱油蟹饭配搭烧肉一齐食,整体味道再升华到另外一个层次🤤~✨白饭白饭系正宗嘅韩国珍珠米,口感软糯,粒粒分明~✨芬达
✨前菜
酱油蟹
酱油蟹
酱油蟹饭配韩牛新鲜肉眼
✨白饭
白饭系正宗嘅韩国珍珠米,口感软糯,粒粒分明~
✨芬达
芬达