2021-06-23
#cafeeatcovery💡深水埗食咩好?深水埗作为一个美食天堂,越来越多小店选择开店地方嘅起步。 小店行简约嘅工业风设计路线, 配上柔和嘅灯光,楼底高,感觉空间阔落,比人一种舒服嘅感觉。🍽低温慢煮咖哩安格斯牛筋腩饭入面有美国安格斯牛腩、胡萝卜、 洋葱、 咖哩汁。咖哩偏淡,唔够浓郁,而且比较稀,有啲失望。牛筋同牛腩过有五件,同样以低温慢煮方法炮制,值得一赞牛腩食落唔会干争争,肉汁都够嫩口。🍽炙烧三文鱼丼饭入面有炙烧挪威三文鱼、温泉蛋、粟米粒、酸青瓜、红萝卜 。 三片三文鱼经过喷枪炙烧令到鱼油逼出,唔鞋口,可惜味道比较淡。配合粟米粒、酸青瓜同红萝卜,食落口感好丰富,有咬口。 另外,白饭搭配半熟温泉蛋捞埋一齐食,就更美味。不过味道整体偏淡,如果有酱汁捞埋一齐会更加惹味。🍽热Latte味道一般,咖啡味不够浓郁。推介度:⭐️⭐️⭐️#深水埗食咩好 #深水埗美食 #好西 #深水埗西餐#hkfoodie #food #小店 #炙烧三文鱼 #丼饭#低温慢煮
💡深水埗食咩好?
🍽低温慢煮咖哩安格斯牛筋腩饭
低温慢煮咖哩安格斯牛筋腩饭
🍽炙烧三文鱼丼饭
炙烧三文鱼丼饭
🍽热Latte
Hot Latte
味道一般,咖啡味不够浓郁。
推介度:⭐️⭐️⭐️
#深水埗食咩好 #深水埗美食 #好西 #深水埗西餐