2024-06-26 72 浏览
红磡有好多间饺子店,琴日经过见到一间装修比较新派,急不及待试试。夜晚8:00 ,一推开门已经坐满人,令我好期待。两个人试咗几样食品:1)前菜:香辣菜脯,超惹味,记得要食呀!😋😋2)鲜虾带子饺并椰菜猪肉饺鲜虾带子饺真材实料,除咗虾同带子之外,加入咗粟米,带出一份甜味。椰菜猪肉饺椰菜夹猪肉,椰菜爽脆,猪肉嫩滑,绝对冇粒粒肥肉嘅情况。越食越有惊喜,就系汤饺碗鸡汤,淡白色嘅鸡汤,味不太浓,勾起有花生鸡脚汤嘅感觉,好有家的味道,最后我系捧住成碗汤饮晒。(后记:饮晒之后都冇口渴,应该冇味精)👍🏻👍🏻3)煎大葱牛肉饺,拼鲜虾带子饺煎饺子上枱时是一排煎出嚟,见到外皮煎到十分香脆大葱牛肉口味比较新鲜,葱香肉嫩,冇牛肉臊味,下次会再叫鲜虾带子饺跟汤饺口味是一样,但煎出嚟嘅口感绝对是两样,值得一试3)胡麻捞面(跟餐叫)配煎饺一齐嗌,份量适中。面配以胡麻酱,加上青瓜丝,感觉不太腻,反而有一份新鲜感。4)煎红豆麻糬饺喜欢食麻糬嘅朋友一定啱,豆沙份量不吝啬,食起嚟似加咗麻糬嘅豆沙煎饼,唔太甜!以食物来说,整体性价比十分高,真材实料。下次有机会一定要试吓啲特色饮品,琴晚大部份都售罄。其实我哋一路食饭嘅时候都发现餐厅

两个人试咗几样食品:

1)前菜:香辣菜脯,超惹味,记得要食呀!😋😋
香辣菜脯

2)鲜虾带子饺并椰菜猪肉饺
鲜虾带子饺并椰菜猪肉饺俾
鲜虾带子饺

3)煎大葱牛肉饺,拼鲜虾带子饺
煎饺子上枱时是一排煎出嚟,见到外皮煎到十分香脆
大葱牛肉口味比较新鲜,葱香肉嫩,冇牛肉臊味,下次会再叫
煎大葱牛肉并鲜虾带子饺

3)胡麻捞面(跟餐叫)
胡麻酱捞面(跟套餐)

4)煎红豆麻糬饺
煎红豆麻糬饺

以食物来说,整体性价比十分高,真材实料。

下次有机会一定要试吓啲特色饮品,琴晚大部份都售罄。其实我哋一路食饭嘅时候都发现餐厅人流不错,夜晚8:30打后还是坐满人。

环境方面风格带点简约轻日风,店内不停播着日文歌曲。而最有趣的是店内有很多细细只猫figure公仔,都几得意。

2024-06-25
香辣菜脯
鲜虾带子饺并椰菜猪肉饺俾
鲜虾带子饺
煎大葱牛肉并鲜虾带子饺
胡麻酱捞面(跟套餐)
煎红豆麻糬饺
  • 鲜虾带子汤饺