2020-08-24 405 浏览
早排不断畀呢间cafe洗版,出开长沙湾终于试到,装修有用过心思,基本上坐边个位影相都靓,不过啲枱一系过高一系过矮食嘢唔太方便,平日约十二点就开始有人排队。🍽牛肉汉堡配牛油果角汉堡好足料,竹炭面包夹住厚厚嘅汉堡扒,红洋葱、大啡菇片、芝士、番茄、沙律菜等,牛肉都算juicy,但味道较淡同生左啲,面包畀啲酱汁整到淋晒。反而炸牛油果角几得意,外脆内creamy,配埋个酱几好食。🍽鸡蛋布丁布丁蛋香重又够滑溜,上面嘅忌廉轻盈到似泡沫,Espersso分开上,好似affogato 咁自己加落去,咖啡嘅苦涩中和左焦糖汁嘅甜腻,果然系呢度嘅招牌作🍽咖啡巴斯克芝士蛋糕蛋糕面头有焦香,咖啡同芝士味平分秋色,质感creamy,推荐!☕️Matcha Latte拉花好靓,啱啱饮嘅时候奶味好重,原来啲粉喺底未捞匀,但都系味道较淡,无咩回甘。☕️Latte咖啡味道应该偏nutty,有淡淡嘅烘焙香,比抹茶拿铁出色。P.S.甜品同环境都唔错,上菜次序系甜品行先,有啲奇怪,虽然我唔系好介意,但如店员落单时问下客人嘅preference就更好啦。
🍽牛肉汉堡配牛油果角

咖啡巴斯克芝士蛋糕
☕️Matcha Latte
Matcha  latte

☕️Latte
咖啡味道应该偏nutty,有淡淡嘅烘焙香,比抹茶拿铁出色。
Latte
牛肉汉堡配牛油果角