2016-07-13 677 浏览
传说中的广华街,真系劲多figure!我老公睇到傻左!左嗌右嗌..真系耳膜都穿啦!潮圣完毕就要医肚啦!模型街一出就见到一间招牌七彩颜色既餐厅,行到攰唔想再行啦!直入唔该!舖面细细,好多篮球鞋,我谂老板一定好中意篮球!我地坐左靠墙位,面壁思过XD,先嗌个小食先!水牛城鸡翼: 听就听人讲得多,自己真系未食过!鸡翼好细只,炸过既,个酱好惹味,味道有d甜,多多酸,食落酸到咪晒眼,但个味好正!令我愈食愈想食!正!鸡翼都有7,8只,小小地试下都OK!伴碟仲有d沙律菜,如果觉得个味道太Over,学我丫,食d沙律菜平衡下XD板烧牛肉眼扒配干葱红酒汁: 共有两块,有dd失望,因为好似好细碟咁,但食落其实都几饱XD,肉眼扒我地嗌左6成,切开时都要少少用力,肉都系红色,但又唔un,真。食到牛肉味!扒既底仲有翠肉瓜,薯条同菇!其实几丰富架!红酒汁唔太浓郁,只觉得有d甜味,不过同块扒都几match丫!美国豚肉眼扒配麦香啤酒汁: 啤酒汁就唔觉,但系的确有少少小麦味,呢度既汁都系偏淡,但系淋系块扒上,岩岩好啦!豚肉眼扒有两块,第一啖感觉好似食紧汉堡包,d肉好林,一放入口咬两口就融化,但之后近尾段的肉反而较un,有d
水牛城鸡翼
水牛城鸡翼
美国豚肉眼扒配麦香啤酒汁: 啤酒汁就唔觉,但系的确有少少小麦味,呢度既汁都系偏淡,但系淋系块扒上,岩岩好啦!豚肉眼扒有两块,第一啖感觉好似食紧汉堡包,d肉好林,一放入口咬两口就融化,但之后近尾段的肉反而较un,有d梅,但好有猪味!但系个感觉同猪扒完全唔同,呢个系嫩滑好多好多!
绿色呢杯叫Increditable Hulk,$88,老公觉得几得意就叫黎试下,到底有几Increditable呢?原来系蜜瓜味既饮品,面仲有一堆Cream,Cream本身已经好滑,融埋杯野度仲更滑!蜜瓜甜,好清新既感觉!成杯野都冻冰冰,好透心凉!仲有哈蜜瓜tim!
而我自己就叫左杯Blue Punch,呢黎先知原来可以一开二,倒两杯XD,伙计先黎两杯净水果既杯,有哈蜜瓜,士多啤梨,蓝莓。之后再黎多Jar蓝色饮品,细问之下原来系蓝薄荷黎架!我地试下净饮d蓝薄荷,一入口OK,之后会feel到酸酸既感觉,有d涩,之后再试加埋生果既,发现味道唔一样,有生果的punch有d甜既味道,易入口!
餐厅好在可以慢慢坐,我地睇完模型无晒战斗力,有个地方比我地坐耐少少,正呀!但系d椅子无"挨Pan"架,大家要留意啦!