2019-01-19
夜收工同朋友来到威灵顿街揾野食话食上海野但佢带左我来呢度😂京菜系咩无乜概念但都好啊都想食饺子 价钱望落又抵食水饺都有好几款 不过今日就无煎饺汤饺又可以配面 选择都多首先我地拣左卤水蛋!好入味啊!连蛋黄都入晒味!作为餐前小食一流喔香辣猪耳。辣椒油有辣椒干粒系入面唔算好辣但系好香 猪耳好爽口 配花生呢个系鸡丝粉皮 同食开既上海粉皮唔一样 上海粉皮花生酱为主 汁比较杰身而呢个就系个底有豉油 比较稀 粉皮阔身 鸡肉有d系块都唔算丝🤣而且腌得有咸香味重d 仲有青瓜同红萝白粒到最推介既手撕鸡面喇真系估佢唔到个汤系有椰子味!好惊喜 而且同d配料好夹!清甜鸡肉份量都几多!好味啊最后系饺子 我地拣左鲜肉韮菜同鲜虾带子韮黄北方既饺子皮比较厚 同食开皮薄果d系两回事呢两个比较推介鲜虾带子韮黄 咬开多汁 一个不留神会爆汁😂 而且见到到虾肉系入面 鲜甜埋单两个人$220左右 中环地段 呢个价钱食到甘地道既野 性价比极高 支持小店
话食上海野但佢带左我来呢度😂
京菜系咩无乜概念
但都好啊都想食饺子 价钱望落又抵食
水饺都有好几款 不过今日就无煎饺
汤饺又可以配面 选择都多
香辣猪耳。辣椒油有辣椒干粒系入面
唔算好辣但系好香 猪耳好爽口 配花生
仲有青瓜同红萝白粒