2019-07-21
太古呢间All Day Italian今次系第二次光顾,同样系食佢嘅set lunch,一个set有三个courses$268,要叫埋饮品再加$30,价钱黎讲同一商场算中高价,但系价钱同食物质素就成正比,好好味😋(1)首先前菜,我叫左24个月嘅巴拿马火腿配蜜瓜,火腿虽然切得薄薄,但系果阵咸香、仲有小小油花真系冇得顶,蜜瓜就平衡左阵咸香味。(2)主菜 - 烩澳洲和牛牛舌,配三种酱汁,首先试紫色嘅蓝梅酱,口味觉得怪怪,始终觉得蓝梅酱系查面包最好味🤣,第二,绿色应该系蔬菜打成酱之类,都几清新,第三款,类似薯泥,其实三种酱汁系其次,主要系份牛舌,真系好好食😋😋😋,入口好滑好香,好松软👍🏻👍🏻(3)甜品,红桑子芝士蛋糕伴红桑子雪葩,蛋糕芝士味唔太重,亦唔会太甜,上边装饰嘅三粒红桑子酸酸甜甜,好醒胃,雪葩甜酸好适中,冻冰冰咁好好味😋(**餐前仲会有餐前面包配榄油,面包仲可以refill)
(**餐前仲会有餐前面包配榄油,面包仲可以refill)