2023-05-09 584 浏览
第一次食鱼子酱,之前仲好担心会系咩味道,原来系咁好食,the best dish of tonight ☺️佢个底系cauliflower cream 配埋个lobster jelly + aka uni , perfect ! 留喺口入面既味道非常香💜 仲有个白芦笋,真系好unexpected ,好似入口就溶既感觉,佢系唔粉唔爽唔会淋到散晒咁但一入口唔驶用牙咬都觉得佢识溶咁😂个生鱼,好重青瓜味,佢系用海带汤同青瓜汁整。我从来唔食生鱼,但我今日都食左一件,我觉得自己已经系一个好好既进步。虽然佢冇好腥既鱼味,但系我都系敌不过我既心魔,食唔到第二件😜个龙虾冇好重既龙虾味,都冇好爽口弹牙,但佢个泡泡龙虾汁既味就好浓,配埋个南瓜蓉+南瓜籽酱,好重味好浓味,成个combination 都好夹,个南瓜籽酱我最后系用黎点包食😜仲有个石班,要入厨房食,睇住个厨将佢放喺碟比我地食,个汁既豆味非常重,但好彩冇盖过鱼本身既味,呢个鱼我都好钟意,仲入左佢地厨房睇到个厨房好大仲好干净,真系very good experience 🥰 因为的品食牛,所以佢地转左个鸡比我,啲鸡肉好滑。仲有好多甜品!个开心果cream

因为的品食牛,所以佢地转左个鸡比我,啲鸡肉好滑。仲有好多甜品!个开心果cream同Lemon jelly 有啲漏,但个牛油果sorbet好好食,仲有个lime cream ,有啲漏,但系都算好食嘅。

我钟意个raspberry sorbet + dark chocolate mousse cake。仲黎仲后左个petit fours, 又有芝麻蛋糕又有朱古力慕丝蛋糕仲有生果同果酒,真系食到好满足!

原来有个生果叫做milk fruit …真系第一次听,新知识长知识,个口感有啲似peach ☺️

我地加左dom pairing,4杯唔同巴dom都好好饮,特别系支2003☺️
2023-05-08