2022-11-01
作为米线关注组组员 见到屯门有呢间榜上有名既云川米线、红薯粉对食米线既宗旨系有食错冇放过既我 紧系谂都唔驶谂就入去试下 酸辣猪颈肉小锅米线 8/10汤既味道味道好厚身 味道层次丰富 唔系一味得个酸字汤中亦有跟辣肉碎同酸菜 所以个汤系愈食得耐愈出味米线就偏向爽身 我就钟意硬食少少 如果钟意食林少少既人可能要同餐厅要求猪颈肉都好惹味 略带甜味 店舖亦都好细心将每条猪颈肉切细 方便入口鲜鱼汤猪腩肉小锅米线 8/10平时唔食得辣既人食云南米线既清汤会好无瘾 呢到既鲜鱼汤帮到你个汤系真系有鱼汤既味道 但要注意鱼汤米线系唔跟辣肉碎嫁猪腩肉既肉就干左少少 但味道都ok 而且自带少少辣 唔食辣既朋友要注意热拌香矛猪扒红薯粉 6.5/10上面都系同酸辣汤一样有辣肉碎 红薯粉唔会好un煮得岩岩好而调味方面就唔系重口味 系岩岩好够味 有齐咸甜辣既元素香矛猪扒都几入味 食落都几香口 保留到肉汁 大大块几抵食但佢系不设自选辣度 系餐厅set好左 想试既朋友要留意下呀以上都可以自选米线定红薯粉 唔驶另外加钱想试既朋友要入黎屯门先有得食喇 因为虽然云川米线。红薯粉有分店但分店都系分部系屯门区 有兴趣既朋友不妨参考
对食米线既宗旨系有食错冇放过既我 紧系谂都唔驶谂就入去试下
而调味方面就唔系重口味 系岩岩好够味 有齐咸甜辣既元素
香矛猪扒都几入味 食落都几香口 保留到肉汁 大大块几抵食
但佢系不设自选辣度 系餐厅set好左 想试既朋友要留意下呀
以上都可以自选米线定红薯粉 唔驶另外加钱
但分店都系分部系屯门区 有兴趣既朋友不妨参考下其他我介绍既屯门美食
黎番个屯门一日游