2022-08-23 656 浏览
今日经开太子𠮶边睇医生,突然醒起米线关注组入边,啲组员成日提及嘅龙川米线,于是乎就特登经地铁站行过去试吓!.入到去舖头细细,位置都尚算舒服,因为差唔多点几钟入去,又唔算太多人。.我就order左:1. 小窝米线(任选两𩠌) 💲45 *猪软骨 + 嫩鸡柳 *追加 猪红 💲8 *麻辣胡椒汤少少辣.首先讲一讲个汤底先,比起我上两篇嘅米线铺相对唔会咁咸,但系亦有胡椒香,对于唔系太食得辣嘅我,依家少少辣就啱啱好!.猪软骨个人都好推介,猪肉同软骨嘅比例相当,有咬口而且非常入味 ; 嫩鸡柳相对比较逊色,觉得谭仔都好过佢阴公 ; 而猪红就不过不失,味道正常。.整体来讲系一间非常之合格又得嘅米线舖头,但系距离太子C出口有啲距离,特别今日超热行到身水身汗,但系去到食完都满足地离开嘅ʕ •ᴥ•ʔ
我就order左:
1. 小窝米线(任选两𩠌) 💲45