2024-12-02 276 浏览
米线食得多,但用铜锅上的真系少见。呢间同事极力推介,真系一试返唔到转头!晚市人头涌涌要等位,第一次嚟,当然要点晒佢啲招牌小食。香煎墨鱼饼真系食到粒粒墨鱼肉,好爽口弹牙!!!炸脆脆虾胶豆卜新鲜热辣,脆到不能形容,真系必食!每粒好似乒乓球咁大,咬开入面满满的虾胶,同墨鱼饼一样爽口弹牙,必食必食必食,重要事讲三次!牛肉紫菜蚝仔肉碎饭配炸猪扒每粒蚝仔都好饱满,新鲜肥美。牛肉一大块,量也不少。仲有满满的紫菜,真系超足料的一碗肉碎饭!猪扒大大块,肉质滑嫩,又系好好食!招牌春城铜锅米线米线的汤底一定要饮,一啲都唔肥腻!有点贪心,选了猪大肠、猪膶、螺旋藻和肉眼筋,上枱系大大兜,全个兜都满晒,份量超足。猪润点解可以咁爽口?一啲沙都冇?肉眼筋爽口之余亦啖啖肉,仲有肥美的猪大肠,满满的螺旋藻和配料酸菜、木耳丝、腐皮、芽菜等,成锅真系好出色!个人觉得冇乜挑剔,我选的BB辣,又啱晒我胃口!但系下次一定会系扣底,因为份量真系好多,米线食唔晒🥲好耐未食过咁出色的一碗米线,呢间真系可以一星期食几次!呢间米线小店每样出品都好出色,价钱亲民,连杯冻柠宾都好好饮,食完真系好惊艳,仲即刻推介咗俾几位朋友!!真系一定要嚟食!要
米线食得多,但用铜锅上的真系少见。
呢间同事极力推介,真系一试返唔到转头!
晚市人头涌涌要等位,第一次嚟,当然要点晒佢啲招牌小食。
香煎墨鱼饼
真系食到粒粒墨鱼肉,好爽口弹牙!!!
炸脆脆虾胶豆卜
新鲜热辣,脆到不能形容,真系必食!
每粒好似乒乓球咁大,咬开入面满满的虾胶,
同墨鱼饼一样爽口弹牙,必食必食必食,重要事讲三次!

牛肉紫菜蚝仔肉碎饭配炸猪扒

招牌春城铜锅米线
米线的汤底一定要饮,一啲都唔肥腻!

呢间米线小店每样出品都好出色,价钱亲民,连杯冻柠宾都好好饮,食完真系好惊艳,仲即刻推介咗俾几位朋友!!真系一定要嚟食!要嚟食!要嚟食!
2024-11-25