2022-10-01 47 浏览
喺北角地铁站一出,隔离就有一间已经经营左10几年嘅印度餐厅🍴仲曾经荣获过米芝莲一星餐厅环境都几有情调同印度特色,侍应都系印度人为主,非常friendly,你唔知食咩嘅时候佢会主动同你介绍佢哋嘅推荐食物香滑串烧鸡(不辣)$128印度嘅食物通常都会比较辣同重味,但佢哋为咗迎合香港人嘅口味,都有好多唔辣嘅选择。呢个香辣串烧鸡我个人十分推荐,因为鸡肉好soft,配佢个乳酪酱感觉好Fresh 一啲都唔Heavy芝士蕃茄薯仔 🥔 ($90)呢个蕃茄薯仔有少少out of expectation, 原来佢将蕃茄加咗啲椰丝制成左一个薯蓉馅放咗喺薯仔里面,切薯仔嘅时候都有啲surprise,味道好得意😝椰酱咖喱煮全条鲳鱼 ($188)呢个咖喱鱼嘅卖相好有趣,厨师特登切咗啲心心嘅配菜喺旁边🤣开头以为咁多咖喱汁会盖过个鱼味,但食落鱼味仲好鲜甜,反而系个咖喱汁多咗鱼嘅鲜味蒜蓉烤饼 ($32)Naan一定系印度菜必食嘅食物,呢度有好多种唔同口味嘅烤饼,佢哋个naan做得好松软、好香,就咁净食都已经好好味😋

香滑串烧鸡(不辣)$128

芝士蕃茄薯仔 🥔 ($90)

椰酱咖喱煮全条鲳鱼 ($188)

蒜蓉烤饼 ($32)