2019-05-24 83 浏览
见过莆田好多次,但系从来都未食过呢间有米芝莲嘅福建菜,最近俾佢嘅广告吸引左,今次一于试试佢,睇吓系咪真系咁好食!而家做紧promotion,$198就可以食两种唔同做法嘅蛏子,唔使谂梗系拣蒜蓉,铺满晒,好似大陆啲烧生蚝咁,完全冇盖过咗圣子嘅蛏子,几时都话蒜蓉系百搭另外叫咗铁板蛏子,好似盐焗鸡咁,啲味入晒蛏子落,不过如果焗得耐会有啲干,同埋冇开边,笨拙嘅我有啲难开😂所以都系揾朋友帮手莆田荔枝肉好特别,平时食得多咕噜肉,呢个都几似,取代咗菠萝,换上荔枝,又有另外一种感觉,好清新,估唔到咁夹莆田扁肉汤好特别,有少少酸,扁肉一粒粒好似小云吞咁样,外皮有啲似鱼皮饺嘅皮,好特别见好多人推介兴化炒米粉,我哋又试吓,米粉好明显同平时嘅唔同,比较幼身,好钟意呢呢种福建米粉,而且好多配料