2022-05-17 727 浏览
比起The Butterfly Room更难预订既Chaat,佢成个月既吉位系一号朝早九点零五分内必定满晒😲之前抢到既晚市堂食被逼取消,觉得唔心惜就再去个网站睇下,竟然比我见到佢放左四月所有红日出黎,跟住轻松执死鸡订左😱位置比较隐蔽,系K11 Musea五楼既Bayfare Social隔离,不过去到发现个场占地唔大,而且同场大部份食客都似酒店住客,估计真正放出街既吉位其实好少🫢整体食物都算几啱我口味,有机会可以再访😌▪️ Papadam (7.5/10)小食系薄脆片,配上酸中带辣既酱,类似系百香果加上咖喱味,估唔到个酱又几吊瘾🤫▪️ Baked Samosa(8/10)💲168卖相成个雪糕筒咁,外皮似薄版既春卷皮咁酥脆,顶部有葱花,而大树菠萝口感都整到同肉无异,再加上微辣既印度香料调味咖喱,配埋酸乳酪酱,比预期中惹味得多😛▪️ Chaat Tandoori(7.5/10)💲798呢个真系超级大盘肉,两个人食饱到上心口🤣鱼肉几嫩滑,有清淡香草味🐟鸡肉有少少干柴,系普通黄咖喱香辣味🐔牛肉外表炭烧到好㶶咁,食落有焦香,本身担心入面嚡口韧身,不过出奇地好软腍,带有啲骨胶原既感觉😱反而最多人推介既羊

▪️ Papadam (7.5/10)
Papadam

▪️ Baked Samosa(8/10)💲168

Baked Samosa

▪️ Chaat Tandoori(7.5/10)💲798

Chaat Tandoori

呢个真系超级大盘肉,两个人食饱到上心口🤣鱼肉几嫩滑,有清淡香草味🐟鸡肉有少少干柴,系普通黄咖喱香辣味🐔牛肉外表炭烧到好㶶咁,食落有焦香,本身担心入面嚡口韧身,不过出奇地好软腍,带有啲骨胶原既感觉😱反而最多人推介既羊令我失望,切开系一大旧肥膏同埋筋系中间,但都可能系啱唔好彩我𠮶旧系咁,朋友既都嫩口,略嫌调味偏重,配上开心果碎同埋青柠乳酪酱🐑

▪️ Naan - Garlic(7/10)💲88

Naan - Garlic

其实我系叫黑松露味,一开始上左呢个都无咩点为意,食左少少好奇点解无咩味,跟住见到另外一块面头有蒜粒,原来系侍应落错左蒜味🤯口感几有嚼劲,不过蒜粒加得唔太均匀,我食𠮶块系好似Plain咁😹之后请侍应帮忙跟进,都有比返黑松露既我地🫣

▪️ Black Truffle and Chilli Cheese Naan(7.5/10)💲118

上台已经闻到好香,热辣辣几正,不过比较似系普通馅饼咁,空气感烟韧度唔及蒜味既,但系食落都有香浓黑松露既菇菌味同溶左既芝士味,冻左就差咁少少会颇油腻🙈

▪️ Mango Lassi (7.5/10)💲100

质感系好厚同稠身,芒果味亦都唔会话系假既人工甜,乳酪味为重,解辣一流,不过好有饱肚感,腻上加腻😂

🔎 整体评分(7.5/10)
Papadam
Baked Samosa