2024-02-02
𝙲𝚎𝚗𝚝𝚛𝚊𝚕 | 𝙲𝚑𝚢𝚞𝚗 𝙲𝚑𝚘𝚒 🌶️最高5分👇🏻味道:👅👅👅👅环境:👅👅👅 价钱:👅👅👅回头率:👅👅👅👅.唔知呢度有冇麻辣爱好者?如果你钟意食麻辣,又唔想下下食酸菜鱼水煮鱼嘅话,咁呢一间位于石板街嘅创意川菜小店,就一定啱你心水😋呢间小店其貌不扬,隐藏咗喺石板街嘅小角落,但实际上卧虎藏龙,系一位一星米芝莲厨师开嘅🐯🐲味道绝对有保证!今次试咗三样嘢食,三样我自己都10分钟意🥰🌶️川牛面 ($95)呢碗川牛面比想像中冇咁辣,啱晒啲唔食得辣,但又钟意麻辣嘅人士🥰麻辣本身都比较油腻,但呢碗川牛面香而不腻,牛肉嫩滑,再加多只温泉蛋做点缀,令你越食越上瘾😛🌶️龙抄手 (+15)要讲呢间舖头嘅Number1️⃣食物,我一定会拣龙抄手😍佢个辣椒油系厨师自制,唔系死辣,慢慢渗出唔同层次嘅辣度,香到我差少少临走前就买咗罐辣椒油走🥹而且抄手皮薄馅靓,非常挂汁,得两粒真系唔够食😂🌶️香脆辣子单骨鸡翼 (+30)最后介绍返呢个单骨鸡翼,外皮炸得香脆,但肉质一啲都唔失礼人,一咬落去都仲系有香浓嘅肉汁渗出嚟。不过好食嘅单骨鸡翼就成日食到,佢又未去到超级令人深刻印象,但如果口痕嘅话都不妨试一试😙如果下次有机会想试埋佢其他
最高5分👇🏻
味道:👅👅👅👅
环境:👅👅👅
价钱:👅👅👅
回头率:👅👅👅👅
🌶️川牛面 ($95)
川牛面
🌶️龙抄手 (+15)
龙抄手
🌶️香脆辣子单骨鸡翼 (+30)
香脆辣子单骨鸡翼
如果下次有机会想试埋佢其他嘢食😋如果大家咁啱经开𠮶头,不妨打开个Google Map揾一揾间餐厅试吓啦🖖🏻
🧑🍳辨面馆
📍中环威灵顿街51号地下A号舖