男朋友最近工作好忙 少左一齐dinner😭 我今晚就好乖咁等佢收工 再去食餐好既慰劳下佢👫揾左间新开既西班牙米芝莲食府Amelia试下 听闻系香港第一间分店 男朋友就系因为一道 Bone Marrow而决定book Amelia食饭🙋‍♂️以米芝莲一星餐厅来讲 佢嘅价钱都唔算贵 主厨推介既main course都几丰富 介乎$200-$400左右🙆‍♀️Homemade bread with bone marrow $138牛骨髓真系第一次食 原来系咁浓郁咁重牛味💁🏼‍♂️💁🏼‍♂️💁🏼‍♂️💁🏼‍♂️ 入口除咗重油花之外仲好creamy 自家制面包外脆内软 搽上creamy既牛骨髓一齐食 好夹又无咁腻💁‍♀️野生鳕鱼配椰菜及熏鱼籽伴鳀鱼温热酱 $188睇到个名都觉得好吸引啦 奶白色既鳀鱼温热酱 绵滑香醇💁🏼‍♂️💁🏼‍♂️💁🏼‍♂️💁‍♀️ 椰菜吸哂酱汁仲食到淡淡的鳀鱼鲜味未食鳕鱼都已经觉得美味可口了鳕鱼切开后 见到嫩滑嘅鱼肉 沾上浓郁既温热酱 好滑顺 系充满法式x意大利风情既一道主菜羊奶芝士布甸伴番薯焦糖 $98男朋友最近钟意咗食芝士 将重口味既goat cheese制成甜品系好考功夫架 一于试一试!💁

野生鳕鱼配椰菜及熏鱼籽伴鳀鱼温热酱 $188
野生鳕鱼配椰菜及熏鱼籽伴鳀鱼温热酱

羊奶芝士布甸伴番薯焦糖 $98
羊奶芝士布甸伴番薯焦糖
男朋友最近钟意咗食芝士 将重口味既goat cheese制成甜品系好考功夫架 一于试一试!💁🏼‍♂️💁🏼‍♂️💁🏼‍♂️

布甸好顺滑 即使加入羊奶芝士亦都可以保持到佢嘅柔滑口感💁🏼‍♂️ 焦糖微甜可以balance番啲羊奶味 适合重口味/喜欢羊脂味既朋友
2020-02-02
野生鳕鱼配椰菜及熏鱼籽伴鳀鱼温热酱