2024-06-21
🌟米芝莲二星法国餐厅🌟位于St Regis 入面嘅L’Envol ⭐️⭐️米芝连首先上枱嘅系餐厅嘅招牌菜——OSSETRA TSAR IMPERIAL PETROSSIAN鱼子酱,配北海道带子同鳕鱼乳泡。呢个开场简直系震撼呀!带子好鲜甜,鳕鱼乳泡嘅口感好绵密,再加埋鱼子酱嘅咸香之后就到布列塔尼蓝龙虾汤。劲大旧龙虾肉🦞呢个汤真系好鲜甜,好浓郁,饮落去每一口都充满龙虾嘅味道,仲配埋一个脆脆嘅蒜味酱,呢个组合真系好有惊喜🥹主菜方面,我拣咗法国烤乳鸽。乳鸽煮得啱啱好,好嫩滑,仲配埋法国黄桃,带出一阵甜味 。芝士环节方面,我哋可以拣L‘Envol芝士拼盘或者Abbaye de Citeaux芝士馅饼。我拣咗芝士拼盘,款式好多,每一款芝士都有独特嘅风味,岩哂芝士爱好者🧀甜品时间到啦!我拣咗Cavaillon嘅蜜瓜甜品,个蜜瓜新鲜多汁,配埋香草米布甸同茶雪葩,仲有新鲜柚子,味道好清新,好岩夏天食🍈不过我原本系为左另一个招牌海胆而来,可惜当天无,唯有下次再黎食过😌
位于St Regis 入面嘅L’Envol ⭐️⭐️米芝连
不过我原本系为左另一个招牌海胆而来,
可惜当天无,唯有下次再黎食过😌