2020-04-23
好耐冇嚟过众兴家,对上一次食已经系佢啱啱开业嘅时候,水准同佢简洁既门面完全差天共地,好好食。今日见经过太子,有朋友有冇食过呢间呢个米芝莲嘅香港大排档,就决定试吓睇下佢水准有冇回落到今次嚟到成个装修已经唔同晒,仲打通左隔离嘅铺头,睇嚟生意真系好唔错。我哋一共叫咗三样嘢,招牌嘅生炒骨就梗系要叫啦,仲有一份豉椒炒蚬例牌同埋三色蛋浸白菜仔。生炒骨老实讲比之前逊色左,面头冇晒啲拔丝,同一般系街食既变得差唔多。大味道依然系好味嘅,只不过系冇咗啲特色。豉椒炒蚬系好食嘅,口味唔会过咸,花甲冇沙,粒粒都有肉,新鲜。只不过份量有啲小,价钱又唔算太抵食, $200,值唔值得叫就见仁见智。到最后嘅三色蛋浸白菜仔,冇乜特别,都系平时大排档食到𠮶啲味,咁我就唔详细讲啦。总结两个人埋单加埋$420 ,唔系特别贵嘅,但亦唔系特别抵食,你当佢一般大排档嘅质素,已经唔再米芝莲级数