2014-06-17 1546 浏览
星期6, 2:00pm, 刚好不用排队, 就入去试试米芝莲拉面. 当然拣左期间限定A : 蒜油猪骨 + 日本半熟蛋.店内有bar枱 及 四人枱. 店员勤快有礼. 快手到我未影得切相就想收走order纸 (笑).好快就黎拉面同半熟蛋.- 期间限定A : 蒜油猪骨 ($83) : 材料有黑蒜油, 叉烧, 椰菜, 青葱, 竹笋, 木耳. 黑蒜油有别于平时见到较黑色的, 只系深色少少既蒜油, 虽然蒜油味好香浓, 有点盖过猪骨汤味, 而且个汤味道较咸及浓, 不过汤不黏口也不油腻. 拉面拣左硬, 也煮得刚好, 有弹性而不太软身. 其他配料冇马虎. 不得不赞叉烧 , 半肥瘦既叉烧, 入口即溶, 而且肉味浓郁, 连平时唔太食肥瘦既我都忍唔住口, 2块太少了.食到一半, 我又惯性加入腌菜之类伴食, 增加不同口味, 呢度既辣芽菜, 辣度劲, 伴面食就更加好味, 又唔怕腻. 整碗分量也OK, 看似好细碗, 其实只碗大, 女仔食完都饱.- 日本半熟蛋 ($15) : 虽然咬开见到少少黄系熟左d, 不过流心做得不错, 也好入味.好想挑战野菜山拉面, 怕食唔哂, 也想试试饺子.

好快就黎拉面同半熟蛋.

- 期间限定A : 蒜油猪骨 ($83) :

材料有黑蒜油, 叉烧, 椰菜, 青葱, 竹笋, 木耳.

不得不赞叉烧

- 日本半熟蛋 ($15) :

好想挑战野菜山拉面, 怕食唔哂, 也想试试饺子.
期间限定A : 蒜油猪骨 + 日本半熟蛋
面质, (我拣左硬)
日本半熟蛋
2014-06-14