2021-06-28 473 浏览
Involtini Italian Cuisine创办人兼主厨Jack Law已经系一个生招牌,餐厅2016年开业后短短一年已经夺得米芝莲推介嘅荣誉,背景非常强劲,我对佢地嘅手制意粉非常期待Boston Lobster要早一日预订,建议cfm booking 前问问店员menu餐厅出名嘅系手工意粉,呢个意粉真心出色,质地烟韧而且有蛋味,面条挂汁有咬口,个sauce 好重蟹壳&膏嘅香味,虽然店员建议尽快食,否则惊客人会觉得腥,我又无觉得好腥,喜欢龙虾🦞嘅一定会钟意唯一系因为半边龙虾真系唔多,我想食多少少龙虾肉吖(;´༎ຶД༎ຶ`)扭扭粉非常Al dente,但绝对唔系港人接受唔到果种⋯曾经食过有啲手工意粉好似半生熟果种,呢个完全唔会有呢个感觉!呢个sauce又无令人好腻,蘑菇味平衡得好好,食到尾都无一pat pat汁系成个扭扭粉同埋汁刚刚好食完嘅刚刚好果日嘅汤系粟米汤,水准属中上,但对我黎讲就唔够特色啦~而面包篮嘅包包就几有惊喜,面包微烘过,轻轻嘅脆又不失面包松软食物水准属于高,份量就比较细份,比较食多嘢嘅客人可能会唔够饱啦(◐‿◑)呢间餐厅除左米芝莲推介,重有米猪连认证,绝对系一间好值得支
餐厅2016年开业后短短一年已经夺得米芝莲推介嘅荣誉,
背景非常强劲,我对佢地嘅手制意粉非常期待

Boston Lobster要早一日预订,
建议cfm booking 前问问店员menu
餐厅出名嘅系手工意粉,呢个意粉真心出色,
质地烟韧而且有蛋味,面条挂汁有咬口,
个sauce 好重蟹壳&膏嘅香味,
虽然店员建议尽快食,否则惊客人会觉得腥,
我又无觉得好腥,喜欢龙虾🦞嘅一定会钟意
唯一系因为半边龙虾真系唔多,
我想食多少少龙虾肉吖(;´༎ຶД༎ຶ`)

扭扭粉非常Al dente,
但绝对唔系港人接受唔到果种⋯
曾经食过有啲手工意粉好似半生熟果种,
呢个完全唔会有呢个感觉!
呢个sauce又无令人好腻,
蘑菇味平衡得好好,食到尾都无一pat pat汁
系成个扭扭粉同埋汁刚刚好食完嘅刚刚好

果日嘅汤系粟米汤,水准属中上,
但对我黎讲就唔够特色啦~
而面包篮嘅包包就几有惊喜,
面包微烘过,轻轻嘅脆又不失面包松软

食物水准属于高,份量就比较细份,
比较食多嘢嘅客人可能会唔够饱啦(◐‿◑)
呢间餐厅除左米芝莲推介,重有米猪连认证,
绝对系一间好值得支持嘅良心餐厅!
Boston Lobster Pasta
Mixed Mushroom with Strozzapreti
Boston Lobster Pasta