餐厅: 容記小菜王
资讯:

2023-04-22 244 浏览
大排档小炒一直系我至爱,成日会试唔同出名嘅大排档,今次试咗呢间位于太子米芝莲推介嘅容记小菜王,睇下外国人口味同我哋同唔同先同朋友叫咗3个𩠌两个白饭,食完好饱,每人大约$180左右,环境几阔落,望落都几干净又唔太嘈,可以舒舒服服食餐饭🌟酸菜小食有青瓜同云耳,甜酸度腌得好好,带有少少麻辣,好开胃🌟扬名国际烧肉(细)果然名不虚传,烧肉皮烧得好脆好松化,烧肉部位系烧腩仔,肉质瘦得黎带有少少肥肉,食落好香,又淋又滑,点埋青芥同乳猪酱一齐食更加惹味🌟拔丝凤梨咕噜肉咕噜酱汁真系煮到可以拉丝,咕噜肉用咗半肥瘦猪肉,外面炸到脆,入面肥肉入口即溶,瘦肉又淋又入味🌟渔香肉松茄子煲去亲大排档都经常点呢样,最啱用黎比较茄子煲都几有咸鱼香味,好多肉碎,茄子都煮得淋度啱啱好下次家族饭局黎呢度食都系唔错嘅选择,仲可以试多啲菜式

🌟酸菜小食
有青瓜同云耳,甜酸度腌得好好,带有少少麻辣,好开胃
酸菜小食

🌟扬名国际烧肉(细)
扬名国际烧肉(细)

🌟拔丝凤梨咕噜肉
拔丝凤梨咕噜肉

🌟渔香肉松茄子煲
去亲大排档都经常点呢样,最啱用黎比较
茄子煲都几有咸鱼香味,好多肉碎,茄子都煮得淋度啱啱好

渔香肉松茄子煲

下次家族饭局黎呢度食都系唔错嘅选择,仲可以试多啲菜式
2023-04-19
酸菜小食
扬名国际烧肉(细)
拔丝凤梨咕噜肉